Klaipėdos praeitis Pilies muziejuje gyvai – interaktyvios technologijos, vizualiniai sprendimai, net hologramos!

8a klasės mokiniai atostogas pradėjo turiningai: XVI-XVIII a. Klaipėdos senamiesčio gyvenimą Pilies muziejuje stebėjo gyvai – čia įdiegta daug interaktyvių technologijų, vizualinių sprendimų, net hologramos.

Per stebuklą išlikusioje princo Frydricho poternoje esanti ekspozicija pasakoja Klaipėdos pilies ir miesto raidą nuo XIII a. iki XVII a. Čia pristatomas vienas svarbiausių muziejaus eksponatų – XVI a. auksinis, brangakmeniu inkrustuotas žiedas. Šio žiedo kopija kiekvienais metais per miesto gimtadienį įteikiama iškiliausiems klaipėdiečiams už nuopelnus kultūrai.

Autentiška Karlo poterna, įdomi savo paslaptingais skliautais, pratęsia istorinį pasakojimą apie Klaipėdą nuo XVIII a. iki XX a. Čia galima pažvelgti į žymiausių miestiečių – burmistrų, pirklių – veidus. O 1850 m. vietos meistrų pagaminta masonų ložės apeiginė taurė ir daugelis kitų eksponatų prabyla apie šio miesto kasdienybę ir šventes.

Ekspozicija apie Antrąjį pasaulinį karą Klaipėdoje sukrėtė: interaktyvūs žemėlapiai, maketai, datos ir skaičiai, laiškų ištraukos ir asmeniniai daiktai istorinę praeitį suasmenino: papasakotas istorijas mokiniai suvokė kaip konkrečių žmonių dramas.

Aštuntokai praeities klaipėdiečių gyvenimą stebėjo ekrane, rašė raides ir posakius gotikiniu šriftu, šauniai gidei uždavinėjo klausimus apie seniausią miestą Lietuvoje.

Mūsų mokyklos video kanalas